۱۴۰۳ شنبه ۲۲ ارديبهشت

دکتر عباس ادیب از مفاخر علمی و دانشگاهی اصفهان دار فانی را وداع گفت

دکتر عباس ادیب حبیب آبادی متولد 1301 ه.ش، استاد بازنشسته دانشگاه علوم پزشکی اصفهان که بیش از 10 سال معاون اداری و مالی دانشگاه اصفهان بود امروز 15 مرداد 1400 دار فانی را وداع گفت.

به گزارش وب سایت خبریuinews دکتر عباس ادیب استاد برجسته داروسازی ایران و از مفاخر استان اصفهان است. وی در سال 1301 در حبیب آباد اصفهان دیده به جهان گشود. در حبیب‌آباد به مکتب رفت و سپس تا چهارم ابتدایی را در دولت آباد به پایان رساند. برای ادامه باید به اصفهان می‌آمد و چون سن کمی داشت، در همانجا نزد مرحوم آیت الله شیخ عباسعلی ادیب بسیاری از علوم، جبر و مثلثات، نجوم و هیئت و مقدمات عربی و... را فرا گرفت. سپس برای تحصیل در دوره دبیرستان به اصفهان آمد و شش سال در دبیرستان سعدی تحصیلات خود را تکمیل کرد و تحصیل را در رشته پزشکی در دانشگاه تهران ادامه داد.

در سال دوم دانشکده طب ازدواج کرد و در سال‌های1327 و 1328 صاحب دو دختر شد که هر دو اکنون از پزشکان مجرب و یکی از آنها استاد بازنشسته دانشگاه علوم پزشکی است.

دکتر ادیب در سال 1330 طب را تمام کرد به اصفهان آمد و در دانشگاه اصفهان مشغول تدریس و تحقیق شد.

از سال 1334 که به معاونت اداری و مالی دانشگاه منصوب شد تا 1346 تمامی امور عمرانی دانشگاه توسط وی انجام شد. در سال 1346 که دوباره دانشگاه اصفهان فعالیت خود را از سر گرفت، مجددا معاونت امور اداری و مالی به استاد ادیب سپرده شد.

دکتر ادیب بعد از بیش از 40سال خدمت موثر در سال 75 بازنشست شد، اما کماکان از تدریس به جویندگان علم دریغ نمی‌ورزید.

آثار، افتخارات و خدمات علمی عباس ادیب

دکتر عباس ادیب بیش از حدود 20 هزار صفحه کتاب نوشته که همه در طب و داروسازی راهگشای بسیاری از بیماری‌هاست. وی برای ترجمه کتاب تشخیص و درمان طبی بیماری‌ها برگزیده دومین دوره کتاب سال ایران شد؛ همچنین برگزیده پنجمین دوره جایزه علمی علامه طباطبایی بنیاد ملی نخبگان سال 1398 است.

از مهمترین آثار دکتر عباس ادیب می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

-   از مکتب خانه تا دانشگاه: شتاب دگرگونی‌های مردم اصفهان در هشتاد سال اخیر

- بیماری‌های گوارشی و هلیکوباکترپیلوری: پاتوفیزیولوژی، تشخیص و درمان